Tweet |
İlçemiz Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından GMKA Çanakkale Şubesinde, daha önceden onaylanan ‘STEM Yaklaşımının Mesleki Eğitime Entegrasyonu’ projelerinin bütçesini Müdür Yardımcısı Recai YAVUZ, GMKA temsilcileri ile görüşmeler yapmış ve sözleşmeside Okul Müdürü Mesut Kaya tarafından geçtiğimiz gün imzalandı. 12 ay sürecek olan projenin bütçesi ise 298.188,16 TL. ‘STEM Yaklaşımının Mesleki Eğitime Entegrasyonu’ projesi ile bölgenin, mesleki eğitimin kalitesini artırarak, öğrencilerin istihdam edilebilirliğine olanak sağlanacak.
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mesut Kaya proje hakkında bilgiler verdi.
Projemizin amaçları :
1. Yenilikçi yöntemlerden biri olan STEM ile okulumuzda verilen mesleki eğitimin kalitesini arttırmak,
2. Mesleki alanlarımızın çağın gereklerine uygun şekilde düzenlemek,
3. Öğrencilerimizin sektörde tercih edilebilirliğini arttırmak,
4. Sektörün ihtiyacına cevap verebilecek teknolojiyi derslerimize entegre etmek,
5. Özel eğitim kapsamında mesleki eğitim alan öğrencilerimizin STEM eğitimi ile üretim odaklı olmasının yanı sıra eleştirel düşünme, yaratıcılık, yenilenme, problem çözme, üretkenlik ve sorumluluk gibi 21. Yüzyıl becerilerini kazanarak istihdam edilebilirliğini artırmak, Proje Ortağımız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Proje İştirakçimiz Gelibolu Halk Eğitim Merkezi’dir.
Proje Bütçesi : 298. 188, 16 TL’dir.
Proje Süresi: 12 Ay
Proje Ekibi: Okul Müdürü Mesut Kaya, Müdür Yardımcısı Recai YAVUZ, Müdür yardımcısı Yeşim YAVAŞ, Bilişim Teknolojileri Bölüm Şefi Burcu URAZ, Çocuk gelişimi Bölüm Şefi Cennet DEMİRTAŞ’dır.
• Projemiz kapsamında okulumuz bünyesinde 6 atölye-sınıf STEM yaklaşımına uygun olarak düzenlenecek, Oluşturulacak STEM sınıflarında teknoloji destekli mesleki ve akademik eğitim vererek 21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirilecektir. Oluşturulacak STEM sınıfları son teknoloji ürünleriyle donatılarak okulumuzun mesleki alanları çağın gereklerine uygun şekilde düzenlenecektir.
Okul Müdürü Mesut KAYA, Projemiz ile 6 adet atölyenin tadilat işleri yapılacaktır.
Laboratuvar ve STEM Eğitimi gereçleri 24 kalem, Robotik Sınıfta kullanılmak üzere Atölye El Aletleri, Aurduino Setleri, Robot Kiti, Fen laboratuvarında kullanılmak üzere Bilim Setleri alınacaktır. STEM sınıflarına uygun düzenleme yapabilmek için sınıf mobilyaları (çoklu çalışma masaları, duvara monte bilgisayar masaları,tabure, Raflar, malzeme dolapları, mobil masalar, öğretmen masaları, fen laboratuvarı tezgahı ve dolapları, öğretmen koltukları, plastik çekmeceli kutular) alınacaktır. Aynı zamanda sınıflarımıza 24 adet bilgisayar, 24 adet tablet, 4 adet ses sistemi, Lazer yazıcı, Renkli Lazer yazıcı, 1 adet 3D yazıcı,4 adet VR gözlük, 20 adet VR karton gözlük, 1 adet 3D Video Kamera, 1 Adet 360 Derece HD Kamera alınacaktır.
Projemiz kapsamında STEM Sınıflarının Açılış Töreni yapılarak ilçede bulunan diğer okullardaki öğretmen ve öğrencilerin davet edilmesi ile okula olan ilgi ve talebin artmasını, eğitimde teknoloji kullanımı konusunda farkındalık yaratılması sağlanacaktır.
İlçemizde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde görev yapan başta Bilgisayar öğretmenleri olmak üzere istekli 20 öğretmene 30 saatlik Kodlama ve Robotik Yazılım Eğitici Eğitimi verilmesi. Kurs sonunda öğretmenlere sertifika verilecektir. İlçemizde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde görev yapan başta Bilgisayar öğretmenleri olmak üzere istekli 20 öğretmene 30 saatlik "Bilgisayar destekli 3 boyutlu Tasarım Eğitici Eğitimi verilmesi. Kurs sonunda öğretmenlere sertifika verilecektir.
Okulumuz öğretmenlerine oluşturulan STEM Laboratuvarlarında 21 saatlik 'STEM DERS MATERYALLERİ HAZIRLAMA' Eğitimi verilecektir. Eğitim alacak kişiler Bilişim Teknolojileri, Fen Bilimleri Fizik, Kimya, Biyoloji , Çocuk Gelişimi, Coğrafya, Anaokulu öğretmenlerinden oluşacaktır.Kurs sonunda öğretmenlere sertifika verilecektir.
Ortağımız olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçemizdeki tüm meslek liselerine yazı gönderilecek,başta okulumuz olmak üzere istekli öğrencilere 20' şerli gruplar halinde" Bilgisayar Programlama Teknikleri "ve "Arduino Programlama Geliştirme ve Uyum Eğitimi " kursları Halk Eğitimi Merkezi'nin hayat boyu öğrenme ile sertifikalandıracağı şekilde açılacaktır. Kurslar Proje Koordinatörü Müdür Yardımcısı tarafından planlanacak ve görevlendirilen Bilgisayar öğretmenleri tarafından
verilecektir. Haziran ayında öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin derslerde ve kurslarda STEM sınıflarında veya STEM materyalleri ile hazırlamış oldukları uygulamalar, okulumuz spor salonunda; STEM ŞENLİĞİ adı altında sergilenecektir. Kısa vadede öğrencilerimizin alanlarını sevmeleri sağlanacak, yaptıkları çalışmaların okulda sergilenmesi ile alanlarını ve okullarını sahiplenme duyguları artacak, okula daha istekli gidecekler ve devamsızlık, okul terk oranları düşecektir.
Böylelikle mesleğini ve okulunu seven, geleceğine yönelik plan yapabilen öğrencilerimizin derse karşı motivasyonları artacaktır.
HABER: MEHMET BOZKURT