Bugun...

İNGİLİZCE BİLMEDİĞİNİZ İÇİN KAÇIRDIKLARINIZ NELERDİR?

 Tarih: 13-10-2022 11:31:00
MURAT SERDAR ARSLANTÜRK

İngilizce son 300 yıldır bilimin, havacılığın, bilişimin, diplomasinin, turizmin ve en önemlisi de eğitimin dilidir.

İngilizce bilmek, kendi ülkenizde çok uluslu bir şirkette iyi bir iş bulma veya yurtdışında iş bulma şansınızı artırmakla kalmaz, oturduğunuz yerden ve internet üzerinden erişebileceğiniz yüzlerce iş fırsatının kapısını açar.

Aynı zamanda uluslararası iletişimin, medyanın ve internetin dilidir. Bu nedenle İngilizce öğrenmek sosyalleşmek, eğlenmek, çalışmak ve para kazanmak için önemlidir.

İngilizce Uluslararası İletişimin Dilidir

İngilizce dünyada en çok konuşulan dil olmasa da, tam 53 ülkenin resmi dilidir ve dünya genelinde yaklaşık 400 milyon insan tarafından konuşulmaktadır.

İngilizce konuşabilmek sadece anadili İngilizce olan kişilerle iletişim kurabilmek değildir, dünyanın en yaygın ikinci dilidir. Başka bir ülkeden biriyle konuşmak istiyorsanız, bunu yapmak için ikinizin de İngilizce konuşuyor olma ihtimali yüksektir.

British Council, 2020 yılına kadar dünyada iki milyar insanın İngilizce öğreneceğini tahmin etmektedir. İngilizce öğrenmek, dünya çapındaki insanlarla kolayca iletişim kurmanıza olanak sağladığı için önemlidir. Hiç bilmeden, yani sıfırdan başlasanız bile 4 ila 6 ay kadar bir sürede öğrenebileceğiniz İngilizce sayesinde sadece iletişim becerileriniz yükselmez, aynı zamanda ticari olarak da çok güçlü bir yeteneğe sahip olursunuz.

İngilizce İşletmenin Dilidir

İngilizce baskın iş dilidir ve insanların küresel bir iş gücüne girmek için İngilizce konuşmaları neredeyse bir zorunluluk haline gelmiştir. Dünyanın dört bir yanından yapılan araştırmalar, sınır ötesi iş iletişiminin çoğunlukla İngilizce olarak yapıldığını ve birçok uluslararası şirketin çalışanlarının İngilizce'yi akıcı bir şekilde konuşmasını beklediğini göstermektedir.

Airbus, Daimler-Chrysler, Fast Retailing, Nokia, Renault, Samsung, SAP, Technicolor ve Pekin'deki Microsoft gibi küresel şirketler, resmi kurumsal dilleri olarak İngilizce'yi zorunlu kılmıştır. Ülkemizde de TUSAŞ, HAVELSAN, ROKETSAN ve BAYRAKTAR Grubu gibi pek çok küresel güce sahip işletme, çalışanları için İngilizce’yi zorunlu kılmaktadır. Buna ek olarak, 2010 yılında Amazon ve eBay arasında bir Japon olan Rakuten şirketi, 7.100 Japon çalışanının İngilizce konuşmasını zorunlu hale getirmiştir.

Uluslararası pazarda İngilizce öğrenmenin önemi küçümsenemez, İngilizce öğrenmek gerçekten hayatınızı değiştirebilir.

İngilizce konuşmak size Eğlence Dünyasına Erişim Sağlar

Dünyanın en iyi filmlerinin, kitaplarının ve müziklerinin çoğu İngilizce olarak yayınlanır ve üretilir. Bu nedenle, İngilizce öğrenerek büyük bir eğlence zenginliğine erişebilecek ve daha büyük bir kültürel anlayışa sahip olmanızı sağlar.

İngilizce konuşuyorsanız, en sevdiğiniz kitapların, şarkıların, filmlerin ve TV şovlarının keyfini çıkarmak için artık çevirilere ve altyazılara güvenmeniz gerekmez. İngilizce film ve televizyon programları izlemek de onu öğrenmenin harika ve eğlenceli bir yoludur!

Benzer şekilde, Education First tarafından hazırlanan bir rapora göre, İngilizce internetin dilidir. Her gün tahmini 565 milyon insan interneti kullanmakta ve dünyanın en çok ziyaret edilen web sitelerinin tahmini yüzde 52'si İngilizce dilinde görüntülenmektedir.

İngilizce öğrenmek, internetteki içeriğin yarısından fazlasına erişmenizi sağladığı için önemlidir. İngilizce okumayı bilmek, başka türlü bulunamayacak milyarlarca sayfa bilgiye erişmenizi sağlayacaktır.

Bu yüzden her gün sosyal medyaya, çeşitli TV programlarına ya da ‘hiçbir şey yapmadan’ geçip giden zamanlarınıza göz atıp ‘ne iş yaradıklarını’ düşününüz ve daha sonra, ziyan ettiğiniz bu zamanların çok ama çok az bir kısmını bile İngilizce öğrenmek için kullanırsanız, size kazandıracağı benzersiz bilgileri ve fırsatları değerlendiriniz.

Unutmayınız; ‘Bir dil bir insan, iki dil insan’ ve sahip olduğunuz bütün kabiliyetleri daha da değerli kılacak, edinmesi en kolay ve en eğlenceli yetenek, İngilizce’dir.

  Bu yazı 1822 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI