Bugun...
SON DAKİKA

Sağkan, İyi Parti’den İstifa Ederek CHP’ye Geçti

facebook-paylas
 Tarih: 30-05-2024 17:11:07

Sağkan, İyi Parti’den İstifa Ederek CHP’ye Geçti

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde İyi Parti’den Gelibolu Belediye Meclis Üyesi seçilen Serdar Sağkan, partisinden istifa ederek CHP’ye katıldı.

31 Mart seçimlerinde İyi Parti 1 Belediye Meclis Üyesi çıkarmıştı. 2 ay İyi Parti Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan Serdar Sağkan, dün CHP’ye geçerek rozetini taktı. CHP’li Belediye Meclis Üyesi olan Serdar Sağkan’ın rozet takma törenine CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, İl Başkanı Levent Gürbüz, İlçe Başkanı Engin Coşkun, Belediye Meclis Üyeleri ve parti yönetimi katıldı.

“HİÇ KİMSE UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN”

Rozet takma töreninde bir konuşma yapan İlçe Başkanı Engin Coşkun; “Öncelikle Serdar beye hoşgeldiniz diyorum. Bildiğiniz üzere 9 Belediye Meclis Üyesine sahiptik. Serdar beyin de bizim aramıza katılması ile beraber Belediye Meclisinde durum 10’a 5 oldu. Ailemiz gittikçe güçlenerek büyüyor. Özellikle buradan Gelibolu halkına seslenmek istiyorum; hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Kimsenin aklında soru işaretleri oluşmasın. CHP dimdik ayaktadır ve bu mücadelenin sonuna kadar arkasındadır” dedi.

“BEN İNANIYORUM Kİ YARINLAR VATANSEVERLERİNDİR”

İlçe Başkanı Engin Coşkun’un ardından İyi Parti’den CHP’ye geçen Serdar Sağkan da bir konuşma gerçekleştirerek, iktidar partisinin halkın sadaka ekonomisi içinde yaşamasını istediğini söyledi. Sağkan konuşmasında; “Atatürk’ün imzasını taşıyan bir partinin saflarına katılmak benim için bir onurdur. Biz çocukluğumuzda ailemizden Atatürk sevgisi öğrendik. Ben CHP’ye katılmakla kendimi yabancı bir yerde hissetmiyorum. Türkiye, çeyrek asır ve yaklaşan bir dönem maalesef zihniyeti artık açığa çıkmış, Türk halkına ve Türkiye’ye iyi şeyler yapma gayreti bitmiş bir iktifar var. Ekonomi darmadağın, ekonominin makro ve mikro değerleri birbirine karıştı. Üretim durdu, üretim durduğu için ekonomi dinamizmini kaybetti. İhracat yapamıyoruz, israf ekonomisinin getirdiği gelir gider açığı da Türkiye’yi tehdit ediyor. Dışarıdan ancak sıcak para ile döndürmeye çalışıyorlar, bu sıcak paranın yanında daha kötüsü kara para da akmaya başladı. Emekçi ve emeklilerimizin hali zaten belli. Halk sadaka ekonomisine alıştırıldı ve emeklinin, işçinin, çiftçinin bu sadaka ekonomisi içinde yaşanması isteniyor.

Bütün bu tabloya rağmen bu memlekette vatansever bir çok insan var. İşte bu insanlar CHP gibi Cumhuriyet’in değeri olan cemiyetlerde bir araya gelmeleri ve ellerinden geleni yapmaları gerekiyor. Biz bu aşamadayız. Ümitsiz olmamamız lazım, ben inanıyorum ki yarınlar vatanseverlerindir” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE GELİBOLU’YU AÇIK ARA FARKLA KAZANACAĞIZ”

Rozet takma törenine katılan CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan da bir konuşma gerçekleştirerek, CHP’ye katılan Belediye Meclis Üyesi Serdar Sağkan’a hayırlı olsun dileklerini iletti. CHP’nin Gelibolu’da seçimi kaybetmesini yol kazası olarak gördüklerini belirten Milletvekili Güneşhan, önümüzdeki seçimlerde Belediye Başkanlığı’nı büyük bir farkla alacaklarına inandıklarını dile getirdi. Milletvekili Güneşhan; “CHP, köklerini Kuvayi Milliye’den alan dünyanın en eski 3 siyasi partisinden biridir. Sayın Serdar Sağkan’a baba ocağına hoşgeldiniz diyorum. CHP, her geçen gün daha da güçleniyor. CHP, bu ülkenin temel direğidir. Cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik, siyasal ve sosyal bir bunalımını yaşıyoruz. Halkımız derinden bunu hissediyor. Her geçen gün daha da ağır bir tablo ile karşı karşıyayız ama 31 Mart yerel seçimlerinden sonra insanların yüzü gülmeye başladı. İnsanlar geleceğe daha umutla bakmaya başladı çünkü yerel seçimlerde CHP gerçekten büyük bir başarı elde etti. Halkımızın bizden beklentileri çok yükseldi. Bu bize verilen oyların kalıcı bir hale gelebilmesi için genel seçimlerde iktidar olabilmek için çok çalışmamız gerekiyor.

Gelibolu’da Belediye Başkanlığı seçiminde istemediğimiz bir sonuç oldu. Buna artık bir yol kazası diyelim ama Belediye Meclisi’nde çoğunlukta olduğumuz için direksiyonun başında biz varız. Biz nasıl yönlendirirsek öyle gider. Gelibolu halkının hiç şüphesi olmasın, Gelibolu halkının hakkı, hukuku sonuna kadar korunacaktır. Gelibolu’nun kaynakları çarçur edilmeyecektir, buna müsaade edilmeyecektir. Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımız bu işin takipçisi olacaktır.

Önümüzdeki dönemde tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Bize açılmış olan bu büyük krediyi doğru kullanmamız lazım. 1989 yılında da bize böyle bir kredi açılmıştı ama o süreci iyi değerlendiremedik ve maalesef bugünlere kadar geldik. Şimdi daha da güçlü bir şekilde önümüzdeki sürece hazırlanıyoruz. Son derece deneyimli kadrolarımız var.

Zaman çok çabuk geçiyor. Bu zaman zarfında çok çalışmamız lazım. Biga’da İsmail Işık arkadaşımız Belediye Başkanlığı’nı kaybetmişti, 5 yıl sonra daha büyük bir farkla kazandık. Çünkü Bigalı hemşerilerimiz gördü ki, sosyal demokratların yerel yönetim anlayışı ile sağ iktidarların yerel yönetim anlayışı arasında çok ciddi bir fark var. Onu gördüler, burada da Gelibolulu hemşerilerimiz göreceklerdir. Önümüzdeki seçimlerde Gelibolu’da yine açık ara kazanacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

İl Başkanı Levent Gübüz de bir konuşma gerçekleştirerek, Belediye Meclis Üyesi Serdar Sağkan’ı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Konuşmaların ardından CHP’ye geçen Belediye Meclis Üyesi Serdar Sağkan’a parti rozeti takıldı.

Haber: Cevriye ŞAHİN

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI