Bugun...
SON DAKİKA

İtfaiye Müdürlüğü’nden Vatandaşlara Önemli Uyarı!

Bölgemizde hava sıcaklıklarının yükselmesi nedeniyle orman yangını riskinin artması üzerine Gelibolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden önemli bir uyarı yapıldı.
facebook-paylas
 Tarih: 07-06-2024 15:47:42

İtfaiye Müdürlüğü’nden Vatandaşlara Önemli Uyarı!

Gelibolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının artması nedeniyle vatandaşların çok dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu. İtfaiye Müdürlüğü, özellikle tarım alanlarında anız yakılmamasına vurgu yaptı. Gelibolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Derdes, vatandaşları yangınlara karşı tedbirli ve dikkatli olmaya çağırarak; “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son tahminlere göre, ilimiz genelinde hava sıcaklıklarının yükselmesi beklenmektedir. Orman ve anız yangınları açısından bu durum çok büyük bir risk oluşturmaktadır.

6831 Sayılı Orman Kanunu’nun “Orman idaresinin göstereceği lüzum üzerine mahallerinin en büyük mülkiye amirleri, kuraklık veya yangın olup da henüz söndürülmüş fakat sirayet ihtimalleri tamamen bertaraf edilmemiş olmak gibi fevkalade zamanlarda muayyen bir müddet için ormanlara girmeyi men ve oralardaki her türlü işlerin tatilini emredebilirler” hükmüne uygun olarak Çanakkale ili dahilinde ormanlık alanlara görevliler dışında 1 Haziran – 15 Eylül 2024 tarihleri arasında girişler yasaklanmıştır.

Son zamanlarda meydana gelen orman ve anız yangınlarının birçoğu da maalesef beşerî hatalardan kaynaklanmıştır. Vatandaşlarımızın, bütün arazilerde ve özel mülkiyete tabi bahçelerde kesinlikle ateşten uzak durması, ayrıca bahçe ve tarla temizliği amacıyla ateş yakılmaması ve piknik esnasında ateş yakılmaması gibi yangına sebebiyet verebilecek hususlarda dikkatli olması ve hassasiyet göstermesi çok büyük önem arz etmektedir. Herhangi bir orman veya anız yangını fark edilmesi durumunda 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunulmalıdır.

Ayrıca halkımızdan sigara izmaritlerini ve yangın çıkarabilecek çöplerini gelişi güzel doğaya atmamaları bu hususta daha dikkatli olmaları istenmektedir” dedi.

Haber: Cevriye ŞAHİN

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI