Bugun...
SON DAKİKA

GELiBOLU MEVLEViHANESi’NDE 3 BiN KiŞiLiK iFTAR

Dünyanın en büyük mevlevihanesi olan Gelibolu mevlevihanesinde geleneksel hale gelen iftar yemeği 117. ay programında 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
facebook-paylas
 Tarih: 22-05-2018 06:19:07

GELiBOLU MEVLEViHANESi’NDE 3 BiN KiŞiLiK iFTAR

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde bulunan ve dünyanın en büyüğü olarak bilinen Mevlevihane'de 117. programında 3 bin kişiye iftar verildi. 
Mevlevihanenin bahçesinde gerçekleşen iftarda 3 bin  kişinin oruç açtı ve mesneviler ile dualar okunarak sema gösterisi gerçekleştirildi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tasavvuf Topluluğu, Mevlana Öğretisini ve Gelibolu Mevlevihanesini Tanıtma ve Yaşatma Derneği ile Çanakkale Tasavvuf Vakfının katkıları  ile bu yıl 10'su verilen iftar yemeğinde mevlevi üstadı Mustafa Özbağ bir konuşma yaptı.
Özbağ konuşmasında, Mustafa Özbağ, ""bugün 10. yıl burdayız. Yaklaşık 100 aydan fazladır, saymadım ama. 120 -130 ay olmuştur burdayız. Bu mutluluğu yaşamak, bu aşkı muhabbeti görmek. Allah cenabak ilelebet bu vatanımızda devamlı eylesin, göstersin. Bizden sonra gelecek çocuklarımızda bu mutluluğu, bu tadı, bu azı, bu birliği, bu bereberliği, bu şuuru yaşasın inşallah"dedi.
Konuşmanın ardından Sema törenlerine geçildi. Semadan önce Mevlevi üstadı Mustafa Özbağ tarafından tarafından Hz. Peygamberin oruç ile ilgili aktarımlarını paylaştı ve ardından Sema törenlerine geçildi.
Yapılan Sema Törenlerini Çanakkale Valisi Orhan Tavli, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Gelibolu belediye başkanı Mustafa Özacar, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Evreşe Belde belediye başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber: Mehmet BOZKURT

  Bu haber 1067 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI