Bugun...
SON DAKİKA

Gelibolu Mal Müdürlüğü Kapanıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tasarruf tedbirleri kapsamında yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 300 Mal Müdürlüğü’nün kapanacağı belirtildi. Bunlardan biri de Gelibolu Mal Müdürlüğü oldu.
facebook-paylas
 Tarih: 09-06-2024 15:23:32  -   Güncelleme: 10-06-2024 17:49:32

Gelibolu Mal Müdürlüğü Kapanıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, tasarruf tedbirleri kapsamında ilk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 Mal Müdürlüğü’nün kapatılacağını belirtmesinin ardından Çanakkale genelinde sadece Gelibolu Mal Müdürlüğü’nün 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle kapanacağı öğrenildi.

Kapatılacak olan Mal Müdürlüklerinde çalışan personel maddi ve manevi mağduriyet yaşayacak. Mal Müdürlüğü’nde çalışan personeller ilçemizde yerleşik düzene geçtikleri için eşlerinin çalışma durumu ya da çocuklarının okul durumundan dolayı mağduriyet yaşayacaklar. Mal Müdürlüğü’nün kapatılması sadece orada çalışan personele değil Gelibolulu vatandaşlara ve ilçemizdeki diğer kurumlara da mağduriyet yaşatacak.

Çanakkale genelinde sadece Gelibolu Mal Müdürlüğü’nün kapatılması nedeniyle vatandaşlar işlemlerini yaptırmak için Çanakkale’ye gitmek zorunda kalacaklar. Milli Emlak Müdürlüğü’nün işlerinin de Mal Müdürlüğü’nde yapılmasından dolayı vatandaşların vergilerin haricinde yapması gereken ödemelerini Çanakkale’ye giderek ödemek zorunda kalacaklar. Kesilen cezaların sadece Mal Müdürlüklerine ödenmesi nedeniyle vatandaşlar zor durumda kalacak, 15 gün içerisinde ödenmeyen cezalar faizli bir şekilde ödenmek zorunda olacak. Vatandaşlar sadece cezalarda değil, girecekleri ihalelerde de sorun yaşayacak.

Gelibolu Mal Müdürlüğü’nün kapatılması sadece vatandaşları değil kurumları da etkileyecek. Devlet Hastanesi ya da Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumlar evrak işlemleri ya da maaş ödemeleri için Çanakkale’ye gitmek zorunda kalacaklar.

Vatandaşlar, Çanakkale genelinde diğer Mal Müdürlüklerinin kapatılmamasına ve sadece Gelibolu’nun etkilenmesine tepki göstererek, ilçenin sahipsiz bırakıldığını ifade ederek, Gelibolu Mal Müdürlüğü’nün kapatılmaması için tüm siyasi parti temsilcilerinden destek talep ediyorlar. Bu durum, ilçenin sosyal ve ekonomik yapısını olumsuz etkileyebilecek önemli bir gelişme olarak görülüyor.

Haber: Cevriye ŞAHİN

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI