Bugun...
SON DAKİKA

FENER ALAYI ÇOŞKUSU 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Belediye tarafından düzenlenen Fener Alayında coşku doruğa ulaştı. Fener Meydanı’nda toplanan binlerce yurttaş bayraklarla, meşalelerle marşlar eşliğinde İskele Meydanı’na kadar yürüdü.
facebook-paylas
 Tarih: 22-05-2018 06:11:46

FENER ALAYI ÇOŞKUSU 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda

Gelibolu Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramının 99.yıldönümünde düzenlediği Fener Alayı programında binlerce yurttaşı bu coşkuya ortak etti.
Coşkunun doruğa ulaştığı programda Fener Meydanı’nda toplanan binlerce katılımcı bayraklarla, meşalelerle Balıkhane Meydanı önüne kadar yürüdü.
Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, eşi Birhan Özacar siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin en önde yürüdüğü korteje ellerinde Türk Bayrağı ve meşaleler bulunan kalabalığa vatandaşlar da evlerinin balkonundan, camlarından ve işyerlerinden alkışlarla, sloganlarla destek verdi. 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınıp, söylendiği yürüyüş ‘Tam bağımsız Türkiye’ ve ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları atıldı.
Yürüyüş korteji Balıkhane Meydanı’na ulaştığında, Belediye Başkanı Özacar kurulan sahneye çıkarak katılımcılara teşekkür konuşması yaptı.
Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, “Şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Buradan Atamıza ve şehitlerimize bir kez daha söz veriyoruz; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk halkına armağan ettiği tüm eserlerine sonsuza dek sahip çıkacağız. Bu özel günde bu kararlı ve inançlı muhteşem kalabalığı gördükten sonra Geliboluluların Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkacaklarına, çabalayacaklarına, ülkemizi ileriye taşıyacaklarına ve kendisine bırakılan emanetleri geleceğe güçlü bir şekilde taşıyacağına inancım bir kez daha tamdır. 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşayan bu kentin aydınlık yüzlü insanları Mustafa Kemal Atatürk’e Gelibolu’nun ikinci doğum yeri olduğunu göstermiştir. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, ne mutlu onun kıymetini bilenlere” diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti. Belediye başkanı Mustafa Özacar konuşmasının sonunda katılımcılar ile birlikte hep bir ağızdan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okundu.

  Bu haber 1006 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI