Bugun...
SON DAKİKA

Evreşe beldesinde yaşayan Selin Çolak'ın hayatı ilik nakline bağlı

İlçemize bağlı Evreşe beldesinde yaşayan Çolak ailesinin hayatı 2.5 ay önce aldıkları bir haberle karardı. Ailenin 2 kız çocuğundan biri olan güzeller, güzeli kızları Selin Çolak (17) rahatsızlanınca hastaneye götürüldü. Güzel Selin Çolak'ın durumundan şüphelenen doktorlar yaptıkları tahlillerde lösemi teşhisi konuldu.
facebook-paylas
 Tarih: 01-12-2018 06:46:59  -   Güncelleme: 01-12-2018 06:59:59

Evreşe beldesinde yaşayan Selin Çolak'ın hayatı ilik nakline bağlı

Gelibolu Fen lisesi 3. sınıfında okuyan Selin Çolak'a lösemi teşhisi konmasından sonra, dünyaları başlarına yıkılan baba Zeki Çolak(52) ve anne Mehtap Çolak (46), kızlarının tedavi olabilmesi için canla başla çalışmaya başladılar.
Yaşadığı belde Evreşe ve okuduğu Gelibolu'da okuldaki arkadaşları ve öğretmenleri tarafından da çok sevilen Selin Çolak için tüm ilçe ilik bulabilmek için adeta seferber oldu. Köylü güzeli Selin Çolak için öğretmenleri, arkadaşları ve yakınları tarafından sosyal medyada ilik bulunması için kampanya başlatıldı.
Baba Zeki Çolak, "Doktorlar kızımla ilgili kararı verdiklerinde, ilk iki kelimeden sonrasını duymadım. Kızımın yaşayabilmesi için  ilik nakli yapılması gerekiyor. Türkiye genelinde ilik için başvurumuzu  yaptık, uygun donör aranıyor. Bizler, akrabalar ve tanıdıklar kan verdik, bizim iliklerimiz tutmadı. Bizim durumumuzda bir sürü insan var. Vatandaş olarak hepimiz  bu konularda daha duyarlı olmalıyız" dedi. 
Selin Çolak ise, bir süredir okuluna gidemediğini belirterek, "ben lösemi hastayım ve iyileşmem için ilik nakline ihtiyacım var. Fakat bana şuana kadar doner bulunmadı. Kızılay'a gidip sizlerden döner olmanızı rica ediyorum. Bunun için18 ve 50 yaş arasında olmanız ve  bir yıl içerisinde hiç ameliyat geçirmemiş olmanız ve hiç bir kronik hastalığınızın olmaması gerekiyor. Doner olmanız için başka hiç bir engel yok. Kan grubunuz buna dahil, kan grubunuz aynı olmasa bile gidip, doner olabilirsiniz. Sağlıklı bir şekilde okuluma ve arkadaşlarıma kavuşacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Bana bu konuda yardımcı olan beni tanıyan ve tanımayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

  Bu haber 2639 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI