Bugun...

Ece Bey Mezarı Başında Anıldı

facebook-paylas
 Tarih: 09-06-2024 18:29:21

Ece Bey Mezarı Başında Anıldı

Türklerin Anadolu’dan Rumeli’ye geçişinin ve Gelibolu’nun fethinin 670. yıl dönümünün kutlanması ve Gazi Süleyman Paşa’yı anma programı ilçemize bağlı Karainebeyli köyündeki Ece Bey türbesinde düzenlenen anma programıyla başladı.

1354 yılında Gelibolu’nun fethinde Gazi Süleyman Paşanın emrinde olan ve Eceabat ile Gelibolu’nun fethinde etkin bir rol oynayan Ece Bey’in türbesindeki anma programına; Kaymakam Bekir Abacı, Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, İl Genel Meclis Başkanı Halil Ertuğrul, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Ece Bey ve şehitler için Mevlid-i Şerif okunması ile başlayan anma programında Ece Bey’in mezarına çiçek bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ece Bey’in türbesindeki programda Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi ve dualar edildi. Programda, Ece Bey’in tarihteki önemini anlatan konuşmalar yapıldı.

Türklerin Anadolu’dan Rumeli’ye Geçişi ve Gelibolu’nun Fethi’nin 670’inci yıldönümü programına katılan Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, “Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa’nın komutanlarından Ece Bey’i Karainebeyli Köyünde mezarı başında düzenlenen tören ile andık. Bu vesilesiyle Malazgirt’ten bu yana milletimiz ve bu vatan için şehit olan Atalarımızı bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

Haber: Hilal GEZER

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI