Bugun...
SON DAKİKA

‘Çiftçinin Alın Terine Sahip Çıkma Vaktidir’

facebook-paylas
 Tarih: 09-06-2024 15:22:36

‘Çiftçinin Alın Terine Sahip Çıkma Vaktidir’

Gelibolu Ziraat Odası Başkanı Erkan Kaya, Bakanlık tarafından açıklanan buğday ve arpa alım fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada çiftçinin emeklerinin görmezden gelindiğini belirtti.

Ziraat Odası Başkanı Kaya, açıklamasında; "Tarım Orman ve Hayvancılık Bakanımızın sosyal medya hesabından açıkladığı buğday ve arpa alım fiyatı çiftçimizin emeklerini ve alın terini görmezden gelmek demektir. Enflasyonist bir ortamda belirlenen fiyat ne yazık ki maliyetlerin altında kalmış ve tarımsal kalkınma ile ilgili büyük bir vizyonun açıklanmasının hemen ardından çiftçimizin, tarımsal faaliyetlerini bitirecek bir darbe olmuştur. Her yıl Sayın Cumhurbaşkanımız veya Sayın Bakanımız tarafından kameralar önünde açıklanan buğday ve arpa alım fiyatı bu yıl sosyal medya hesaplarından ve web sayfalarından açıklanarak çiftçimizin emeğini değersizleştirmiştir. Açıklanan rakam her ne kadar dünya ortalamasında görünüyor olsa da iş gücü, tohum, gübre, ilaç, yakıt ve amortisman giderlerinin resmi rakamlara göre %75 arttığı bir dönemde buğday fiyatındaki artış %12 de arpa fiyatındaki artış ise %3,2 de kalarak ortada bir garabet oluşmuştur. .

Sürdürülebilirliğin ve tarımsal kalkınmanın ülkeler açısından önemli bir güç haline geldiği süreçte belirlenmiş olan fiyata çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerine ve en önemlisi de hayatlarına devam edebilmeleri açısıdan müdahale edilerek gerekli düzenlemenin yapılması elzemdir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz çiftçimizin üretime devam edebilmesi ve tarımsal kalkınma hedeflerine katkı sağlayabilmesi için belirlenen fiyatın revize edilmesidir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadelerini kullandı.

Haber: Hilal GEZER

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI