Bugun...

1 Temmuz Yarışmalarla Kutlanacak

1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren, bu yıl 93’üncü yılını kutlayacağımız 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı yapılacak birçok sportif faaliyetle kutlanacak.
facebook-paylas
 Tarih: 24-06-2019 15:48:13

1 Temmuz Yarışmalarla Kutlanacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gelibolu Kaymakamlığı ve Gelibolu Belediyesi’nin düzenlendiği etkinlik programı 1 Temmuz Pazartesi günü ilçemizde iki kutlama şeklinde gerçekleştirilecek.
İlk program iskele meydanında saat 17.00’da Gelibolu Belediye Başkanlığının Atatürk büstüne çelenk sunması ile başlayacak. Çelenk sunumunun ardından protokol üyeleri ve halk gemiyle denize açılarak ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehit denizcilerin aziz hatırasını anmak üzere hazırlanan çelenk Kaymakam Hakan Kılınçkaya tarafından denize bırakılacak. İlk tören kısa bir boğaz gezintisi sonunda biterek, ikinci törene geçilecek.
İkinci tören, Hamzakoy Fener Burnu İskelesinde geçrekleşecek. Saat 18.00’da başlayacak ikinci törende Belediye Başkanı Mustafa Özacar, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdikten sonra yarışmalara başlanılacak.
İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan sportif etkinlikte, beş farklı branşta yarışma düzenlenecek. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramında ilçemizde gerçekleştirilecek olan sportif etkinliklerde; serbest stil yüzme, su fışkırtma bombalama oyunu, ördek yakalama, yağlı direk bayrak alma ve kıyıdan koşarak denize dalma yarışları gerçekleşecek. Törenler, yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile son bulacak.
1 Temmuz’da yapılacak olan yarışlara katılmak isteyen vatandaşlar, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonuna müracaat edip, başvurularını gerçekleştirebilirler.
Haber: Cevriye ŞAHİN

  Bu haber 993 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI