Bugun...


Lavantalı Günler 17 Temmuz’da Hasat Zamanı İle Sona Erecek
Tarih: 29-06-2022 18:09:36 Güncelleme: 29-06-2022 18:09:36 + -



facebook-paylas
Tarih: 29-06-2022 18:09

Lavantalı Günler 17 Temmuz’da Hasat Zamanı İle Sona Erecek

İlçemiz Kavakköy beldesinde bu yıl 2’si düzenlenen ve festivale dönüştürülen Lavanta Günleri 17 Temmuz’a kadar devam edecek.

Gelibolu Kavakköy Ekolojik Turizm Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nevzat Aktepe tarafından Kavakköy beldesinde 300 dönüm olarak ekilen lavantalar çiçek açarak yöreyi mor’a boyadı.

Çevre il ve ilçelerden de gelenler ve davetlilerin katılımıyla başlayan Lavantalı Günler etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl lavanta tarlasında daha güzel fotoğrafların çekilebilmesi için objeler artırıldı.

Gelibolu Kavakköy Ekolojik Turizm Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nevzat Aktepe bu yıl 2’si gerçekleştirilen Gelibolu’da Lavantalı günler etkinliklerinin hasat zamanı olan 17 Temmuz’a kadar devam edeceğini belirterek, “bu etkinliklerimizin yöreye hem turizm, hemde ekonomik açıdan önemi daha sonraki yıllarda daha iyi anlaşılacaktır. Bu etkinliklerin desteklenmesi ve paylaşımla yapılması halinde daha yararlı olacağı kanısındayım. Kendi çabamla geliştirmeye ve yeni detaylar katarak, insanların bu yöreye gelmesini sağlamaya çalışıyorum. Bu etkinliği hasat zamanı olan 17 Temmuz’a kadar devam ettireceğiz ve hasat günü sürpriz  bir etkinlikle sona erdireceğiz” dedi.

Bu arada, lavanta tarlasına yeni konan objelerle ziyaretçiler hoş zaman geçirip, bol, bol değişik fotoğraflar çekerek, anılarını güzelleştiriyorlar.

Haber: Cevriye ŞAHİN




Bu haber 425 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL HABER Haberleri

YUKARI