Bugun...

SORUNLARI DiNLEDi

Gazi Süleyman Paşa Mahalle sakinleri tarafından davet edilen Başkan Özacar, mahalle sakinleriinin sorunlarını dinledi.
facebook-paylas
 Tarih: 10-04-2018 05:31:16

SORUNLARI DiNLEDi

Gazi Süleyman Paşa Mahallesi'ndeki vatandaşların daveti üzerine 26 Kasım Atatürk Parkı’na gelerek Gazi Süleyman Paşa Mahallesi sakinlerinin istek ve taleplerini dinledi.
Başkan Özacar; “Sahildeki bir altın gerdanlık, bir fener altı projemizi devreye sokmaya çalıştık. Bunun yanında diğerlerini de yapmaya çalışıyoruz. Bir yandan brokratik olarak uzayan işlemlerden, bir yandan yetersiz kaynaklardan dolayı aksayan ve uzayan işlerimiz var bunları da bu süreç içerisinde telafi etmeye çalışıyoruz ama ben inanıyorum ki şu anda Gazi Süleyman Paşa Mahallesi gerçekten çok yaşanılası bir mahalle oldu. Her şeyi ile yerine oturmaya başladı, biraz daha alanımız kaldı yerine oturmayan inanıyorum ki çok yakın zamanda onlarda bitecek.
Yerleşim arttıkça hemen arkasından sorunlarda geliyor. Biz de o sorunları çözmeye çalışıyoruz. Özellikle Gelibolu’nun yeni yerleşim yerleri Gazi Süleyman Paşa Mahallesi, Petek Evler Mahallesi, Sarmaşıklı bölgesi, Hoca Hamza Mahallesi,Yazıcızade Mahallesindeki iç kısımlardaki bir kısım yerleri de şu anda alt yapısı ve üst yapısı da bitmiş durumda bu arada yeni parklar ve sahil düzenlemelerimiz var. Diğer sorunlarımız da var ama takdir ederseniz ki her şey bir anda olmuyor çok can siperhane çalışıyoruz, yoktan var etmeye, gücümüzün çok ötesinde performans sarf etmeye çalışıyoruz, çok sorunlarımızı hallettik baştan su alanımızdan, çöp alanımıza, dinlence, eğlence ve gezi alanlarımıza birçok yeri hallettik. Eğitimde noksan olan ne varsa, yetersiz kalan okullarımıza da desteklerimizi esirgemiyoruz diğer sosyal etkinlerimiz de var asla insan onurunu zedelemeden ulaştığımız bir sürü yer var tabi insan onuru bizim için en değerli davranış biçimi.
Bütün bunlar bunlara yetermi? Tabi ki hayır… yaşadıkça yeni sorunlar ve bunları bekleyen yeni çözümler ortaya çıkıyor bizler bu süreç içerisinde mutlaka sorunlarla birlikte çözümlerini de bulmaya çalışıyoruz.
Mahalle mahalle dolaşırken belki kopmalarımız oldu inanın sadece çok çalışmaktan her yere yetişelim istiyoruz sorun çözmeye çalışalım diyoruz ama bu arada biraz diyalog eksikliklerimiz oluyor bugünden sonra zaman zaman tekrar bir araya geliriz gezerken, çalışırken birçok vatandaşlarımızla, yurttaşlarımızla bir araya geldik onlar bireysel sorunlarını anlattılar, bizler de dinledik sorunlar çözüldükçe bu defa teşekkür için geldiler .
Sorunlarımız çok bunu biliyorum ama çözümde bununla birlikte ilerliyor gerçekten gücümüzün çok üzerinde çalışmaya çalışıyoruz. Belirli bir süre sonra yaşadıkça ne kadar sorunların çözüldüğünü, ne kadar daha rahat edeceğimizi anladık. Özellikle bu yaz yaşadığımız bu bölgelerde mahalle de trafik sorunundan, çocuklarımızın ulaşım alanlarına kadar bisiklet yollarına kadar bir çok şeyin yapıldığını hep beraber göreceğiz. Bir iki park projemiz daha var, onları da hayata geçireceğiz .
Özacar’ın konuşmalarının ardından mahalle sakinleri ile yapılan söyleşi soru cevap şeklinde devam etti. Gazi Süleyman Paşa Mahaallesi sakinlerinin en fazla rahatsız olduğu konulardan biri yaşları motorbisiklet kullanmaya uymayan çocukların ve gençlerin hız limitlerini aşarak motorsiklet kullanmaları mahalle sakinlerinin de güvende olmadıkları konusunda rahatsızlıkları dile getirildi bir diğer sorununda sokak köpeklerinin çeteleşmeye başladıklarını , hayvan sayısının artmasından yana rahatsızlıkları dile getirildi.
Özacar sokak köpekleri hakkında hukuken Kaymakamlıkların ilgilendiğini ve yapabilecek birşeyin olmadığını söylerken, vatandaşın motorbisikletli gençlerin hız limitini aşmaları konusundaki sorusu oldukça ilgisini çeken bir soru oldu. Cevap olarak Özacar, bizlerin yollara kasis koyma yetkimiz yok biz bize gelen şikayetler doğrultusunda İlçe Trafik Komisyonu’na havale ediyoruz. İlçe Trafik Komisyonu nereye kasis koyulacağını, nereye engel koyulacağına dair karar alıyor, il trafik komisyonuna bildiriyor. Talep edilen yere koyuyoruz ya da onların talep etmediği yere bizim bariyer kasis gibi engeller koyma gibi hakkımız yok” diyerek vatandaşların merak ettikleri soruları cevapladı.
Başka bir şey köpeklerden bende muzdaribim ama son çıkan yasalar bizlere şunu gösteriyor köpeklere dokunamıyoruz geçen yıl 287 tane köpek kısırlaştırıldı. Köylerden gelen, yazlıklarından getirilen köpeklerde katlanıyor bizlerde başa çıkamıyoruz yeni yasa köpek barınağına aldın kısırlaştırdın en geç 1 hafta sonra bırakmak zorundasın diyor!
En büyük servetimiz çocuklarımız diyoruz bunların bir teline zarar gelse bizim ödümüz kopar ama ne yazık ki yasalar çerçevesine taşamayız sürekli denetim altındayız, denetleniyoruz cevabını verdi.
Özacar vatandaşların merak ettiği soruları cevaplayarak Gazi Süleyman Paşa Mahallesi’ndeki ziyaretini sonlandırdı.

  Bu haber 2196 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI