Bugun...

PROJE TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Gelibolu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi 2018 Mali Destek Programı kapsamında GMKA tarafından desteklenen ‘STEM Yaklaşımının Mesleki Eğitime Entegrasyonu’ isimli projenin tanıtım toplantısı okul binasında gerçekleştirildi.
facebook-paylas
 Tarih: 26-07-2018 07:15:29

PROJE TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Toplantıya Proje Ortağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir KARACA, Proje İştirakçisi Gelibolu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kamil ÇÜRÜKSULU, Proje Sahibi Okul Müdürü Mesut KAYA, Proje Teknik Müdür Yardımcısı Recai YAVUZ, Proje koordinatörü Yeşim YAVAŞ, Proje Eğitim Koordinatörü Burcu URAZ, Proje kapsamında yenilenecek olan, inşaat işleri başlayan, 6 adet atölye ve laboratuvar gezildi.   
Projenin toplam hibe 298,188,16 TL olan projenin %90 Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından, % 10’u İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenmektedir. 
Dünya Ekonomik Forumu'nun Mesleklerin Geleceği raporuna göre, beş yıl içinde 5 milyon is otomasyonla birlikte yok olacak. Ama robotik ve makine öğrenmesi yeni işler yaratacaktır. Öyle ki su anda anaokuluna giden çocukların üçte ikisinin bugün var olmayan islerde çalışacağı öngörülmektedir. .Bu durum onlar için 21. yüzyıl kazanımlarını, sahip olduğu bilgi birikimi kadar önemli hale getirmektedir.  Projenin çıkış noktasını STEM Eğitim Yaklaşımı oluşturmaktadır.  Gelibolu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje ekibi bu bakış açısıyla STEM eğitimini mesleki eğitime entegre etmeyi amaçlayan projeyi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle yazarak GMKA’ya göndermişlerdir. Bu proje ile 6 atölye ve laboratuvar şu şekilde düzenlenecektir:
-Kodlama sınıfı:
Temel teknoloji eğitimlerinin başlangıcı olan bilgisayar çalışma alanıdır. Bu alanda öğrencilere
kodlama eğitimi verilir. Temel teknoloji ve web farkındalığı kazandırılır. Kodlama sınıfında verilen eğitimler ile çocuklar geleceğin dilini öğrenirler. Sınıfımız, 21. Yüzyıl öğrenme ortamlarını göz önünde bulundurarak ve öğrencilerin kendilerini teknolojinin içerisinde hissedebilecekleri şekilde tasarlanacaktır.
-Robotik sınıfı:
STEM Robotik sınıfı; öğrencilerin, Aurdino Setleri ile, okul ders entegrasyonuyla elektronik temel sistem ve kavramlardan başlayarak adım adım mekanik yapıların nasıl çalıştıklarını görmelerine ve bu düzenekleri kendileri tecrübe ederek hayata geçirmelerine olanak sağlayan bir alandır.
-Sunum ve takım çalısması sınıfı 1:
Öğrencilerin kulüp bazlı, ders bazlı, ya da bütünleşik STEM etkinlikleri doğrultusunda STEM döngüsünün " Tanıtım" ayağını gerçekleştirilmesi için, medya araçlarını da kullanabilecekleri, e konferansa katılabilecekleri teknoloji entegrasyonu olan bir sınıf olacaktır. Ayrıca öğrencilerin rahat bir şekilde araştırma yapabilecekleri alandır.
-STEM tasarım sınıfı:
Gelişen teknoloji ile birlikte özel eğitim ve lise seviyesinde çocukların güvenli bir şekilde ahşap malzemeleri kullanarak ürün ortaya koyabilecekleri bir sınıf oluşturulacaktır. Sınıf çalışmaları okul programına uygun müfredat ve 21. Yüzyıl becerilerini kazanmalarına yönelik tasarlanan etkinlikler doğrultusunda olur. Birbiriyle uyumlu parçalardan oluşup gerektiğinde özellik seviyesi yükseltilebilen,  farklı eğitim ve yas seviyesine hitap eden ahşap Ürünleri, torna, testere, zımpara, delme, oyma gibi manuel ve bilgisayar kontrollü makinelerden oluşacaktır.
-Fen Laboratuvarı sınıfı:
9 / 60 EK H-3.1 Fen standartları öğrenme ortamları baz alınarak hazırlanmış, temel bilim eğitimlerinin verildiği ve diğer alanlarla entegre çalışmaların yapılabileceği sınıftır.
-Sunum ve takım çalısması sınıfı 2:
Öğrencilerin kulüp bazlı, ders bazlı, ya da bütünleşik STEM etkinlikleri doğrultusunda STEM döngüsünün " Tanıtım" ayağını gerçekleştirilmesi için, medya araçlarını da kullanabilecekleri, e konferansa katılabilecekleri teknoloji entegrasyonu olan bir sınıf olacaktır. Ayrıca öğrencilerin rahat bir şekilde araştırma yapabilecekleri alandır.
Haziran ayında  okul öğrenci ve öğretmenlerinin derslerde ve kurslarda STEM sınıflarında veya STEM materyalleri ile hazırlamış oldukları uygulamalar, okul spor salonunda; STEM SENLIĞI adı altında sergilenecektir Kısa vadede öğrencilerin alanlarını sevmeleri sağlanacak, yaptıkları çalışmaların okulda sergilenmesi ile alanlarını ve okullarını sahiplenme duyguları artacak, okula daha istekli gidecekler ve devamsızlık, okul terk oranları düşecektir. Böylelikle mesleğini ve okulunu seven, geleceğine yönelik plan yapabilen öğrencilerin derse karsı motivasyonları artması öngörülmüştür.

  Bu haber 1428 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI