Bugun...

Özacar 2018 Yılını Değerlendirdi

Belediye Başkan Mustafa Özacar Aralık Ayı Meclis Toplantısının sonunda 2018 yılında yapılan çalışmalar ile ilgili genel değerlendirme yaptı.
facebook-paylas
 Tarih: 11-12-2018 05:54:07

Özacar 2018 Yılını Değerlendirdi

 2019 yılı çalışmalarından da bahseden Başkan Özacar; “Eski PTT Binası’nın “Barış Evi” olması konusunda yer belirleme yapılması ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Bundan yaklaşık 10 gün önce eski PTT binasının tapusunun alındı.
İlçemizde kamulaştırma taleplerinin olduğu, Gelibolu’nun farklı bir yüzünün ortaya çıktığı konusunda ve konumu itibariyle Gelibolu’nun geçiş noktası üzerinde bulunduğunu belirtti.
Feribot iskelesininde yeni yerine taşınmasıyla Gelibolu’ya girişin daha rahat olacağı, Askeri Fabrika ve Beyazevler’den yapılacak çıkış Gelibolu’yu ciddi anlamda rahatlatacaktır” ifadelerini kullandı.
Başkan Özacar; “ İskelenin taşınmasından sonra o alan ticaretin ve ekonominin canlandığı bir konum olması gerekir. Bu anlamda önceliğimiz iskele olacaktır. Bunlarla ilgili Karayolları ile görüşüldü. Gelibolu Anadolu Lisesi önünden köprü oluşturulması ve Gelibolu’ya 4 girişli bir yol yapılmasını talep ettik. Yeni peyzaj projeleri hazırlanmış olacak. Gelibolu bir turizm bölgesi ise ilçemizde bir boydan bir boya yürüyebilme imkanı sağlanacak projeler geliştirildi. Bu bir süreç önemli olan iskeledeki belirli bir bölgenin temizlenmesi ve yaklaşık 44000 m2 alan kamulaştırılması gereken yerler olarak tespit edildi. Başka bir Gelibolu sorunu Tersane alanından başlanılarak açılan sahil yolunun yepyeni bir gezi alanına araç giriş çıkışı. Buraya araç giremeyecek. Araçtan çok gezi alanına ihtiyaç olduğu için otopark ve gezi alanları oluşturulacak. Kıyı emniyetinle yapılacak olan anlaşmada binanın olduğu bölümün Belediye Ait Park alanı olması konusunda açıklama getirildi ve o alanda bina bulunmayacak. Yeşil alanlar olacak. Fener üstü projeleri hazır. Fener restore ediliyor.Kıyı emniyetiyle yapılan anlaşmada Fener Gelibolu Belediyesi’ne ait olacak ve deniz müzesi haline getirilecek” açıklamalarında bulundu.Belediye Başkanı Mustafa Özacar, “Gelibolu’ya yeni bir mülkiyet daha kazandırdık. Aleaddin Mahallesi’nde bulunan ve Türk Telekominikasyon A.Ş. adına kayıtlı eski PTT binasının satın alma işleminin ardından kamulaştırmasını da gerçekleştirdik. Bu binayı ilçemizdeki STK’lar ile biraraya gelerek ‘Barış Evi’ projesi olarak düzenleyeceğiz. Halkımıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.

  Bu haber 788 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI