Bugun...

“GEMi MAKETi YAPIMI” EĞiTiMi BAŞLADI

İlçemiz Armatör Yakup Aksoy Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde, bakanlık kursu olarak ilk defa hizmet içi eğitiminde 15 kursiyer için 5 günlük “Gemi Maketi Yapımı” kursu gerçekleştiriliyor.
facebook-paylas
 Tarih: 07-08-2018 08:01:34

“GEMi MAKETi YAPIMI” EĞiTiMi BAŞLADI

Bakanlık kursu olarak ilçemizde gemi maketi yapımı olarak bilgi paylaşımında bulunacak 15 mesleki ve teknik lise öğretmenlerine, Eğitimi Ahmet Gündüz tarafından veriliyor. Dün  Armatör Yakup Aksoy Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başlayan kursun açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arzu Yücesoy’da katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca; “Hizmet içi eğitim projeleri ile eğitimlerin konusu ve düzeyi ne olursa olsun, katılımcılara mesleki alanlarında son bilgileri sunmak ve karşılaştıkları uygulama sorunlarına çözüm üretme yeteneği kazandırmak, meslek grupları aynı olan yönetici ve personeli bir araya getirerek bu şekilde karşılıklı bilgi ve deneyimlerin aktarılması ortamını oluşturmak, hizmetin verim ve niteliğini yükselterek personelin görevine ilgi ve heyecanını artırmak, tüm birimlerin yürütmekte olduğu hizmetlerini ilgili mevzuat çerçevesinde gerçekleştirebilmesi, eğitim-öğretim yılı içerisinde öğrencilerin daha bilgili, yeterli ve yetenekli kişilerden oluşmasını sağlamak, takım ruhunu kazandırmak gibi amaçlar ile gerçekleştirilir. Endüstrinin tüm alanlarında hızlı bir değişim yaşanmakta ve öğretmen, gerek alan gerekse öğretmenlik meslek bilgisi konularında daha iyi yetişmeye gereksinim duymaktadır. Beş on yılda bir, her alan, konusunda bir evrim geçirmektedir. Bu nedenle, mesleki/teknik öğretmenler hem teknolojik değişim hem de sosyal ve kültürel evrim konularında becerilerini sürekli olarak geliştirmeli ve bu değişimi sınıflarına yansıtabilmelidirler. Özellikle meslek, öğretim ve sosyopolitik görüş açılarından öğretmenlerin daha ileri düzeyde eğitilmeleri gerekli görülmektedir.Bu bağlamda gerçekleştirilecek olan bu kursun sizlerin bilgilerini ve görüşlerini paylaşma alnamında faydalı olacağına olan inancım ile beraber ilçemize hoşgeldiniz diyor gerçekleştirilecek kursta başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin farklı illerinden 15 öğretmenin eğitim programında yer aldığını belirten Kurs Müdürü Ali Can, teorik ve pratik eğitimlerin 10 Ağustos'a kadar süreceğini söyledi. Yaklaşık olarak 60 saatlik eğitim gerçekleştirileceği bilgisini veren Can, Armatör Yakup Aksoy Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde öğretmenlere yönelik hizmet içi gemi maketi yapımı eğitimi bakanlık tarafından ilk defa düzenlendiğini, eğitim sürecinde de meslek öğretmenlerinin birbirini tanıyıp bilgi paylaşımını daha üst seviyelere taşımayı amaçladıklarını belirterek, burada kendimize kattığımız bilgileri sınıflarımızda öğrencilerimize daha fayadalı olabilme amacında da fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

Haber: H. Hayrettin ÜNEL

  Bu haber 839 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI