Bugun...

FESTiVAL GiBi YAZ ETKiNLiĞi

Gelibolu ilçe belediyesi tarafından bu yıl 7-12 Ağustos tarihleri arasında "Gelibolu'da Yaz Etkinlikleri"düzenlendi ve 21'inci Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali gelecek yıla ertelendi.
facebook-paylas
 Tarih: 13-08-2018 06:31:24

FESTiVAL GiBi YAZ ETKiNLiĞi

Bu yıl 21'inci Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali yerine düzenlenen ve festivali aratmayan "Gelibolu’da Yaz Etkinlikleri" programı içerisinde Sergi, futbol turnuvası, dans gösterileri ve konserlerin yer aldı.
Yaz etkinliği süresince, Türkiye’nin yanı sıra Peru ve Şili’den konuk olarak gelen halk dansları ve modern dans grupları, yaptıkları gösteriler ile renkli görüntüler oluşturdu. Büyükçekmece Belediyesi BeyDans Eğitim Merkezi, Peru ve Şili grupları müzik ve dans gösterilerini 11 ve 12 Ağustos tarihlerinde İskele Meydanında kurulan sahnenin yanı sıra ilçenin çeşitli noktalarında sergiledi.
11 Ağustos Cumartesi günü konuk ülke dans grupları ve Şef Nevzat Avcı yönetimindeki Tekirdağ Musiki Derneği Türk Sanat Müziği korosu saat 21.00'de sahne aldı. Bu programın ardından yine Türk Sanat Müziğinin güçlü isimlerinden TRT sanatçısı Nusret Yılmaz ilçe halkına ve konuk katılımcılara müzik ziyafeti sundu. Yaz ekinliklerine katılan vatandaşlarda şarkılara sanatçılar ile birlikte söyledi eşlik ederek dev bir koro oluşturdular.
Koro Şefi Nevzat Avcı yönetiminde kürdi'li hicazkar, hüzzam, segah, karcığar ve bayati araban makamlarında Tekirdağ Musiki Derneği Türk Sanat Müziği Korosunun seslendirdiği şarkılar ve daha sonra sahne alan konuk sanatçı olan TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Nusret Yılmaz'ın söylediği şarkılar konseri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Tekirdağ Musiki Derneği Türk Sanat Müziği korosu tarafından katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. Koro Şefi Nevzat Avcı ve koro elemanlarını kutlayan Belediye Başkanı Mustafa Özacar, sanata verdikleri önemi vurgulayarak, "Birçok sanatsal etkinlikler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Sanat ve sanatçı dostu belediyeyiz, sanata ve sanatçıya olan desteklerimiz bundan sonra da devam edecek" dedi.
TRT Sanatçısı Nusret Yılmaz verdiği konserinde, Artık Sevmeyeceğim, Boş Çerçeve, Agora Meyhanesi, Seni Ben Ellerin Olsun Diyemi Sevdim, Zalimin Zulmü Varsa, Çile Bülbülüm gibi eserleri seslendirdi. Konser sonunda Belediye Başkan Özacar Yılmaz’a bu unutulmaz gecenin anısına çiçek ve plaket taktim etti. Özacar; “İnsan yaşamının olmazsa olmazlarından biri müziktir. Öncelikle bu müziği icra eden ellere, müziği söyleyen dillere şahsım ve Gelibolu adına sonsuz teşekkür ediyorum.
FİNAL'DE GÖKSEL SAHNE ALDI
“Gelibolu’da Yaz Etkinlikleri” programı Türk pop müziğinin buğulu sesi Göksel'in 12 Ağustos Pazar günü iskele meydanında verdiği konser ile son buldu. Kendine özgü yorumu ve güçlü sesiyle saat 22.00'de Gelibolulular ile buluşan Göksel’in konseri öncesinde ikiz kardeşler Mertcan ve Berkcan Keskin tarafından kurulan yerel rock grubu Keskin, saat 21.00’de sahne aladı.
Yaz Etkinliklerine Kaymakam Hakan Kılınçkaya, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, 18.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Mustafa Yaşar Arslanhan, Gelibolulular ve Gelibolu'daki misafirler katıldı.

Haber: H. Hayrettin ÜNEL

  Bu haber 812 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI