Bugun...

ÇiFTÇiLERiMiZE HAYIRLI OLSUN

İlçemiz Ziraat Odası ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ortaklaşa hazırladıkları TANAP Hibe projesi olan Daimi Demonstrasyon Projesi onaylandı ve yer teslimi yapıldı.
facebook-paylas
 Tarih: 15-08-2018 09:35:29  -   Güncelleme: 15-08-2018 09:40:29

ÇiFTÇiLERiMiZE HAYIRLI OLSUN

Ziraat Odası Başkanı Atilla Erarslan; “Üreticilere tarımsal olarak daha fazla katkı sağlamak ve ekonomik olarak güçlü kılmak için TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programı çerçevesinde Ziraat Odası olarak, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile beraber hazırladığımız “Daimi Deneme Alanı” projesi onaylandı. 200 bin lira bedeli olan Daimi Demonstrasyon Projesi’nin %95’i hibe. Geçtiğimiz Pazartesi günü protokolleri imzalanan projede en büyük pay sahiplerinden biri de koordinatörlüğünü ve her anlamda takibini yapan Ziraat Mühendisi Elvan Özgan’a ve Proje ortağımız her aşamada desteğini esirgemeyen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özgür Zyebek’e emeklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.
Erarslan, Projenin onaylanmasının ardından bakanlık İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü üzerine Sürek Ovası Mevkiinde 26 dönüm arazi tahsis etti. Yer tesliminden sonra, alan tel örgüler ile çevrilerek kapısı yapıldı. Çiftçimizin yeni tohum, gübre ve ilaçların burada ilk sunumlarını yaparak görsel kararına yardımcı olmak, bölgemiz iklim ve toprak yapısına uygun meyve ağaçlarının çeşitlerini getirtilerek dikimleri yapılacak. Tarihi Gelibolu çavuş üzüm bağları kurulacak olup coğrafi tecilinin yapılması ile ilgili çalışmalar sonucunda 4 adet 250 M2’lik seralarda yöre çitçimizin talepleri olan çiçek, çilek ve diğer bitkilerle ilgili eğitim çalışmaları yapılacaktır. Görevli olan Ziraat Mühendisi aracılığı ile toprak kalitesini arttırmaya yönelik çalışmaları yoğunlaştırmak. Endemik, özellikle aromatik bitkilerin denemelerini bu alanda yaparak gelecekte ekonomik değeri yüksek, ürün ve ürün çeşitlerinin tanınmasını ve üretilmesini sağlamak. Bu meyve ve sebze demonstrasyonları, bu bölgedeki farklı çeşitlerin denenmesine olanak sağlamıştır. Verim ve meyve kalitesine göre hangi çeşitlerin daha uygun olacağı görüldükten sonra üreticilerimizi yönlendirmelerimiz başlayacaktır. Amacımız, doğru çeşidi belirledikten sonra üreticilerimize katkı sunabilmektir” ifadeleri kullandı.

  Bu haber 951 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI