Bugun...

Çanakkale Jimnastik Gençlik ve Spor Kulübü Gelibolu da!

Çanakkale Jimnastik Gençlik ve Spor Kulübü ilçemizde kurslarına hafta sonu başladı. Jimnastik Antrenörlüğünü Svetlana Mutovkina’nın üstlendiği kurslar, Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.
facebook-paylas
 Tarih: 08-10-2018 06:16:57

Çanakkale Jimnastik Gençlik ve Spor Kulübü Gelibolu da!

Mutovkina; “Jimnastik ve balenin bu kombinasyonunda, yarışmacılar, bireysel olarak ya da takımlar halinde, müzik eşliğinde zarif bir şekilde koreograflanmış gösterilerini sergilerler. 
Svetlana Mutovkina; “ritmik cimnastik dünyada en hızlı gelişen, estetik olarak rakipsiz olan tek bayan salon sporudur. Müzik eşliğinde yapılması sebebiyle hem balenin, hem de atletik yeteneklerin tüm yaratıcı vücut hareketlerini bünyesinde toplamıştır. Çocuğunuz eğer; müzik ve dansa yatkın ve yaratıcılık ile orjinalliği seviyorsa, ritmik cimnastik onun tüm vücudunu, kendi fiziksel yeteneğiyle kontrol altına alabileceği en uygun spor dalıdır. Tüm bu sebeplerle ritmik cimnastik çocuğunuzun yapabileceği en temel spordur.
Çocukların ritmik cimnastiğe başlama yaşı 2 ila 5 olarak tavsiye edilebilir. Bu yaştaki çocukların vücut esnekliklerinin gelişimleri daha çabuk olacağından, yarışmacı olarak yetiştirilebilir ve yarışmalarda çok daha başarılı olabilirler. İlerleyen yaşlarda da ritmik cimnastiğe başlanabilir, ancak bu durumda ritmik cimnastik, çeşitli sportif ve fiziksel hedeflerle hobi olarak yapılabilir” ifadelerini kullandı.
Ritmik cimnastiğin çocuğunuza kazandıracağı özellikleri kısaca özetlemek gerekirse:
Vücut dengesini ve esnekliğini kazanması,
Doğru yürüme, koşma ve duruş (postür) alışkanlığını kazanması,
Vücudunun zerafet ve estetik kazanması,
Ritm duygusu ile koordinasyonunu geliştirmesi,
Kendi ekipmanları ile çalışma ve onları koruma duygusu ile kişisel sorumluluğunu geliştirmesi,
Paylaşma, çoklu koordinasyon ve takım olma duygusu kazanmasına yardımcı olur.
Çocuğunuzun cimnastik gibi temel beden gelişimini düzenleyen bir sporu yapması, ilerleyen yaşlarda diğer spor dallarına yönelmesi halinde de önemli faydalar sağlayacaktır.
Ritmik Cimnastik Üzerine Temel Bilgiler:
Ritmik cimnastikte vücut ve alet hareketleri olmak üzere iki temel teknik kullanılmaktadır.
1. Vücut hareketleri:
Atlama-sıçrama
Denge
Tek ayak üstünde dönüşler
Esneme hareketleridir.
Bunların yanında,
Yer değiştirmede kullanılan çeşitli adım formları,
Sekme ve zıplama,
Salınım ile daireler ve dönüşlerdir.
2. Alet hareketleri:
İp, çember, top, lobut ve kurdela olmak üzere 5 ayrı alet ile yapılan koreografik hareketler bulunmaktadır.
Minikler kategorisindeki yarışmalarda serbest ip, top ve çember alet olarak kullanılmaktadır. Yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde ise, bu beş aletten dördü ile yarışılmaktadır. Yarışmacılar müzik eşliğinde 60 ile 90 saniye süre içinde hareketlerini tamamlamalıdırlar. Yarışmacıya eşlik eden müziğin tabiatı ve temposu değişken olmalıdır. Fakat her müzik içindeki rutine, bir parça kullanılabilir. Aynı zamanda her rutinde yarışmacı 4 kategoride toplanan vücut hareketlerini yapmak zorundadır.
Cimnastikçinin bilgisini, esnekliğini ve yeteneğini göstermesi, başarısı için yeterli değildir. Bunlara ilave olarak performansını etkileyen en önemli unsur, sporcunun tarzı ve kendine güvenli bir görünümünün bulunmasıdır.

Haber: H. Hayrettin ÜNEL

  Bu haber 2690 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL HABER Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI