Bugun...

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI MEHMET GÖZÜTOK; “ZENGİNE PEŞKEŞ ÇEKME, TOKİ’Yİ RANTA ÇEVİRME”

Ak Parti İlçe Teşkilatı dün Gelibolu Belediye binası önünde toplanarak, belediye ihale salonunda yapılacak ihale için Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ı zengin müteahhitlere peşkeş çekiyor iddiası ile protesto ettiler.
facebook-paylas
 Tarih: 08-03-2018 06:31:10

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI MEHMET GÖZÜTOK; “ZENGİNE PEŞKEŞ ÇEKME, TOKİ’Yİ RANTA ÇEVİRME”

Ak PArti İlçe Başkanı Mehmet Gözütok burada yaptığı basın açıklamasında; “burada ihtiyaç sahibi halkımızın ev hayallerinin yıkıldığı bir yanlış kararı protesto etmek için toplandık. Dar gelirli işçi, memur ve evi olmayan vatandaşlarımızı Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi TOKİ aracılığı ile kira öder gibi ev sahibi yapmak için 24.000 metrekare  (14.000 tl) gibi çok sembolik bir rakamla hazineden istimlak edilerek satın alınan arsaların satışından dolayı sizlere ait olan, gençliğimizin geleceği ve evi olmayan hak sahibi vatandaşlarımızın hakkını korumak için toplandık. Biliyorsunuz geçmiş dönemlerde bu arsalar TOKİ ile anlaşma yapılarak işçi-memur ve evi olmayan dar gelirli vatandaşımızı ev sahibi yapmak üzere anlaşma yapılmıştı;
Sayın Mustafa Özacar dönemi başlayınca TOKİ ile yapılan anlaşma bozuldu ve rafa kaldırıldı. Sebebi malum sizlere iki seçim dönemi süslü boyalı kitapçıklarda ev sahibi yapacağını tüm Gelibolu halkına meydanlarda vaat etmişti. Ama sn. Mustafa Özacar evler yaptı kime kendine ait Özacar firması ile haksız ve hukuksuz her mecliste kat artışları yaparak 250-300 daire ve hatta kaçak inşaat yaparak adeta halkla alay etti. Seçim kitapçıklarında verilen sözler yapılması mümkün olan işler, aday olan başkan, ekibi ve partisi için birer şeref ve haysiyettir. Şimdi bugün maalesef verilen bu sözler tutulmadığı gibi borç batağı içine sürüklenmiş, bir saygınlığı kalmamış sadece halkına ve rakip müteahhitlere korku ve tehditlerle sindiren bir konumdadır.
Gelibolu belediyesi adete müflis bir iş adamı gibi, belediyeye ait malları babasının malı gibi birer birer satmakta ve bugünde maalesef evi olmayan vatandaşlarımızın ve gençliğimizin geleceği biraz sonra haraç-mezat ilişkisi içinde rantçılara, yandaşlara peşkeş çekilip satılacaktır. Ama şunu herkes iyi bilir, ağlayanın malı, gülene hayır etmez derler atalarımız..
CHP  Genel Başkanı her gün Tv’ler de sosyal demokrat ve halkçı parti işçi, memur ve dar gelirlilerin yanında olduğunu beyan ediyor, gelsin Gelibolu’da işçi, memur ve dar gelirlilere yapılanları gelsin duysun şeffaf belediyeciliği hep beraber alkışlayalım, belediyeye ait tüm gayrimenkuller Çanakkale büyükşehir olunca elimizden alınacak yalanı ile adeta her ay iki ve üç parça rantçılara ve yandaşlara satılmaktadır. Bu satışları Çanakkale büyükşehir olacak ve belediyenin Gelibolu’daki tüm malları Çanakkale ye geçecek diye halkı kandırdılar. Hepinizin bilmesini istiyorum, şu anda büyükşehir yasası rafa kalktı, önümüzdeki seçimlerde eskisi gibi devam edecektir. 
Belediye iyi yönetilmiyor ve her geçen gün kamuoyunda ve basında olumsuz sözlerden,
İşlerden ve kişisel çıkarlardan suçlamalar yapılıyor, ama Mustafa Özacar ve meclis üyelerinden, CHP ilçe teşkilatından ve maalesef sivil toplum örgütlerinde tıs yok ve sonuçta geldiğimiz nokta işte hep beraber bize ait haklarımızı ve gençliğin geleceğinin savunmak için hep birlikte buradayız.
Zengin rantçılara halkın alanı peşkeş çekmektedir. Sosyal demokrat belediyeyiz diyenlere soruyorum. Sizin halkçılığınız. Sizin halkçı belediyeciliğiniz. Sizin halka olan sevginiz
Sadece zengin rantçılara mıdır?
Lütfen bu ihaleyi iptal ediniz ve halk için ayrılan bu yerleri gerçek sahiplerine açınız.
Tün Gelibolu’ya ve kamuoyuna bugün burada yapılacak olan bu toplu konut arazilerinin satışının yanlış ve ranta dayalı bir satış ve peşkeş olduğunu üzüntü ve saygıyla duyuruyoruz” diyerek sözlerini bitirdi. 
Belediye binası önünden alkış tutarakta bir süre protestoyu devam ettiren Ak Parti’liler daha sonra olaysız  bir şekilde dağıldılar.

  Bu haber 4185 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI