Bugun...

26 KASIM İLKOKULU EKO TİMİ FARKINDALIK YARATMAYA DEVAM EDİYOR “Dönüşüm kullan, hayata bağlan”

EKO Okullar programı kapsamında iki yıldır çöp atık ve geri dönüşüm konularında dikkate değer etkinliklere imza atan 26 Kasım İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri dün üzerinde çalıştıkları projelerine dikkat çekmek ve topluma seslerini duyurmak için yürüyüş yaptı.
facebook-paylas
 Tarih: 24-05-2018 06:46:53

26 KASIM İLKOKULU EKO TİMİ FARKINDALIK YARATMAYA DEVAM EDİYOR “Dönüşüm kullan, hayata bağlan”

26 Kasım İlkokulu Eko Timi, dün düzenledikleri farkındalık yürüyüşü ile ilçe merkezinde seslerini duyurdular. İlçemiz PTT önünde toplanarak çarşı içinden İskele Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş yapıp basın açıklaması yaptılar.
Eko Tim yaptığı basın açıklamasında; “26 Kasım İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri olarak üzerinde çalıştığımız bir projemize dikkat çekmek ve topluma sesimizi duyurmak için etkinlik düzenledik. Günümüzde çevre kirliliğinin ne kadar arttığını biliyoruz. Bu sebeple bizler EKO Okullar programı kapsamında iki yıldır çöp atık ve geri dönüşüm konularında dikkate değer etkinliklere imza atmış bulunmaktayız. Okulumuz ve çevresini çöp atıklar konusunda bilgilendirmiş, çöplerin aslında ayrıştırılabileceğini ve bazılarının geri dönüştürülebileceğini yaptığımız bütün çalışmalarla anlatmış olmanın gururunu yaşamaktayız. Artık bizler doğaya atılan çöplerin hem Dünya'nın, hem de bizim sonumuzu getireceğinin farkındayız.
Günlük hayatımızda sürekli olarak duyduğumuz, tüketimlerimiz sonucunda ortaya çıkan çöpün pek çok çeşidi ve kaynakları vardır. Bazen okul alanı içerisinde, bazen yol kenarlarında çöplerle karşılaşırız. Oldukça yanlış olan bu davranış biçimi hem çevre sağlığı hem de insan da dâhil olmak üzere o çevrede yaşayan canlıların sağlığı açısından büyük tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle herkesin bilinçli davranarak çöpleri çöp kutusuna, atıkları atık kutusuna atması gerekmektedir.
Çevremizde gördüğümüz ve çöp diye nitelendirdiğimiz materyallerin birçoğu aslında yeniden ham madde olarak kullanılıp değerlendirilebilen maddelerdir. Kâğıt, plastik, metal, alüminyum, cam, piller, atık yağlar, elektronik atıklar, organik atıklar, motor yağları, akümülatörler, araç lastikleri, röntgen filmleri ve beton, geri dönüştürülebilir materyallerdir. Bizler bu alanda iki yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyerek yeşil bayrak sahibi olmaya hak kazandık.
Sizleri de bilinçli birer vatandaş olarak çevreye çöp atmamaya, doğamızı korumaya, çöpe atmaya niyetlendiğimiz her şeyi, "Bunu başka nerede kullanabilirim?" diyerek düşünmeye, geri dönüştürülebilen maddeleri geri dönüştürmeye davet ediyoruz. Bu Dünya hepimizin, gelin birlik olalım Dünya'yı yeniden kuralım“ ifadelerine yer verdiler.  

  Bu haber 7167 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  HABER ARA
nöbetçi eczaneler
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI